Producten toevoegen in WooCommerce is een zeer belangrijk onderdeel voor een e-commerce bedrijf. Er bestaat tenslotte geen webshop zonder producten.

Het is gelukkig net zo eenvoudig als het toevoegen van een bericht of pagina. Voorwaarde voor het kunnen toevoegen van producten is dat de productcategorieën al zijn toegevoegd, daar gaan wij in deze korte instructie dan ook vanuit.

In dit bericht leggen wij je stap voor stap uit hoe je een product kunt toevoegen, want je moet wel wat meer instellen dan bij een normaal bericht of pagina.

Producten toevoegen in WooCommerce

Je kunt nu naar “Producten – Product toevoegen (Add New)” gaan om je allereerste product toe te voegen.


De pagina waar je nu op uitkomt lijkt eigenlijk op de pagina die je krijgt wanneer je een bericht of pagina aanmaakt. Er zijn alleen wel degelijk verschillen.

Productnaam en lange beschrijving

In het bovenste veld kun je de productnaam invoeren en in het grote veld daaronder, waar je bij een bericht je artikel schrijft, kun je de lange productomschrijving invoeren. De lange productomschrijving komt in de tab “beschrijving” te staan. Verderop de bewerkpagina komen we ook nog de korte beschrijving tegen, dit stukje tekst komt direct onder de titel. Aan de lange beschrijving kun je eventueel ook afbeeldingen toevoegen, maar verwar dit niet met de productafbeelding of productgalerij, daar zijn andere plekken voor waar wij verderop op terugkomen.

Productdata

Onder deze twee velden komen we de productgegevens box tegen, hier staan een aantal hele belangrijke opties in die je moet invullen. Zo zie je direct op het tabblad “Algemeen” de mogelijkheid om de prijs van het product in te vullen, of het belastbaar is en in welke belastingklasse het moet vallen.
Op het tabblad “Voorraad” kun je de voorraad beheren (niet altijd van toepassing) en een artikelnummer invoeren. Op het tabblad “Verzendmethoden” kun je het gewicht, de afmetingen en de verzendklasse instellen.

Optioneel kunnen wij verder ook nog aanvullende informatie kwijt, zoals op de tabbladen “gerelateerde producten”, waar je zelf kunt aangeven welke producten gerelateerd zijn, het tabblad “Eigenschappen”, waar je producteigenschappen kunt toevoegen en het tabblad “Geavanceerd”, waar je een aankoopnotitie kunt plaatsen, de menuvolgorde kunt bepalen en de beoordelingen kunt in- of uitschakelen.
Daarnaast heb je overigens nog een aantal mogelijkheden, zoals downloadbare producten, gegroepeerde producten, externe producten en variabele producten. Die slaan wij in dit geval over.

Korte productomschrijving

Helemaal onderaan de pagina staat tot slot ook nog de box “korte productomschrijving”, de plek waar je dan uiteraard een korte omschrijving van het product kwijt kunt.

Categorieën, tags, productafbeelding en de fotogalerij

Nu je alle belangrijke informatie hebt ingevuld kun je verder met de overige opties. Zo kun je om te beginnen de productcategorie instellen en eventueel producttags toevoegen.
Natuurlijk moeten we ook de productafbeelding niet vergeten, want een bezoeker neemt natuurlijk geen genoegen aan een productpagina zonder afbeelding van het product.

Bij het kopje “product image” kun je de foto instellen die bezoekers direct te zien krijgen op de productpagina en daarnaast ook op andere plekken op de website. Zo wordt de productafbeelding ook gebruikt op bijvoorbeeld de categoriepagina, in widgets of de homepage.

Als je meerdere foto’s hebt van een product, dan kun je deze toevoegen onder het kopje “Product gallery”. De foto’s die je hier toevoegt worden onder de productafbeelding getoond.

Publiceren

Je hebt nu alles ingevoerd en ingesteld wat er nodig en mogelijk is. Het laatste wat je dan nog moet doen is even op “Publiceren” klikken en je product staat online. Je kunt natuurlijk eerst even op ‘Voorbeeld’ klikken voordat je het definitief publiceert. Natuurlijk kun je het product ook altijd nog aanpassen nadat je het hebt gepubliceerd.

 

Je kunt ook nog even kijken naar onze webinar die wij hebben opgenomen voor Bakkerij Grootkarzijn. Daar leggen wij ook het toevoegen van producten stap voor stap uit:

Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Deel dit bericht