De Contact Form 7 plug-in is de meest gebruikte plug-in voor het realiseren van contactformulieren in WordPress websites. Zo zijn er maar liefst meer dan 3 miljoen actieve installaties!

Wij zijn er vanuit gegaan dat deze 3 miljoen gebruikers er vast en zeker een goede reden voor hebben gehad om deze plug-in te installeren en daarom zijn wij deze plug-in geen bekijken, testen en hebben wij deze in productie genomen. Dat bleek echter een misvatting te zijn geweest. Kennelijk geeft volume in het gebruik van een plug-in toch geen enkele garantie.

De ontwikkelaar doet geweldig werk met het leveren van een eenvoudig te gebruiken gratis plug-in die deze ontwikkelaar vaak voorziet van updates, maar dat zijn dan ook ongeveer de enige 2 positieve dingen die we kunnen vinden.

De grootste keerzijde die érg belangrijk is, is het feit dat deze plug-in erg zwaar is qua script én deze scripts traag zijn en zichzelf injecteren op elke pagina van je site wanneer de plug-in actief is. Snelheid bepaalt een groot deel van de bezoekerservaring op je site en helpt ook bij de manier waarop Google besluit je site te rangschikken.

Een ander ding dat we niet prettig vinden aan deze plug-in, is dat heel gebruikelijke functionaliteit niet mogelijk is, zoals een basisoptie om Captcha makkelijk te integreren.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een goed alternatief en dat is Contact Form van WPFORMS geworden. Je zou het ook eens moeten proberen!

Deel dit bericht