Waarom een SSL certificaat?

Waarom zou je een SSL certificaat installeren op je website? Wat zijn de voordelen hiervan?

Dat is eigenlijk in 3 simpele woorden uit te leggen:

Beveiliging
Vertrouwen
Google rankings

Met een SSL certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers van je website en zorg je er dus voor dat deze (vaak) belangrijke gegevens niet onderschept kunnen worden. Dit zorgt voor vertrouwen van bezoekers in je website en diensten. Daarnaast heeft Google in 2014 aangekondigd dat ze een HTTPS verbinding meenemen in het ranken van websites in de zoekresultaten. In december 2015 deden ze daar nog een schepje bovenop door te verkondigen dat HTTPS (dus met SSL beveiligde websites) echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde website.

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Hoe herken ik een SSL certificaat?

Het is uiteraard belangrijk dat je als bezoeker of eigenaar van een website weet wanneer een SSL verbinding actief is. Een actieve SSL certificaten kan je herkennen het slotje in de adresbalk.


Welk SSL certificaat er voor een webshop of website gekozen moet worden hangt af van de wensen van de eigenaar van de website. Normaal gesproken is een Single domain SSL certificaat voldoende.

Kosten SSL certificaat

Aangezien een SSL certificaat een geautomatiseerde dienst is die standaard voor elke website geïmplementeerd kan worden zijn de jaarlijkse kosten relatief laag. Bekijk hier wat een SSL certificaat bij ons kost.

Deel dit bericht