Projectbeschrijving

Wil je een goedkope website of een effectieve, betaalbare website? Je kiest je bedrijfsnaam, legt het als domeinnaam vast en start je eigen bedrijf. Handig als de provider van je domeinnaam dan ook de mogelijkheid biedt om een website te realiseren – je hebt immers tenslotte toch een website nodig – en dat zelfs in slechts 3 simpele stappen. Super! Of toch niet?

Toch niet! De site blijkt uiteindelijk niet ‘responsive’ te zijn, is zeer beperkt in de mogelijkheden, kent niet of nauwelijks mogelijkheden tot uitbreiding, integreert niet met social media, heeft slechts 10GB opslagruimte, etc. Natuurlijk moet je alles uiteindelijk ook nog eens zelf doen, geen enkele menselijke interactie vanuit de provider komt er aan te pas.

Deze ‘betaalbare dienst’ past dus niet bij de wensen van een startende ondernemer, uiteindelijk was dat ook niet waar de oprichter en eigenaar van Business Effect, Johan van Putten, naar op zoek was.

Business Effect was op zoek naar een effectieve en moderne websitebouwer en wilde ontzorgd worden, waarbij het natuurlijk wel betaalbaar diende te zijn.

In eerste instantie was ik blij met de aangeboden betaalbare mogelijkheid tot het realiseren van een eigen website bij mijn provider. Je moet toch ergens beginnen. Johan van Putten

Johan was immers niet op zoek naar een dure websitebouwer, waar je al snel meer dan 2.000 euro kwijt bent. Uiteindelijk heeft Johan besloten dat ook de huidige provider dus geen passend antwoord op de behoefte kon geven. Alles zelf doen, terwijl je dat ook op een snelle en professionele wijze kunt uitbesteden, is in de meeste gevallen dan ook niet de meest effectieve keuze. Maar wat is dan het alternatief? Dan toch maar een duur reclamebureau of webbureau in de arm nemen?

Een professionele website, waarbij ik vervolgens alleen nog maar de content hoef te verzorgen, dat is wat ik zocht. Johan van Putten

Johan van Putten stuitte in zijn zoektocht bij enige toeval op wimPe, een jonge onderneming met focus op het terugvinden van de zo belangrijke P’s: Power, Productivity en Presence.

Veel zelfstandige ondernemers die wij de afgelopen jaren hebben mogen leren kennen zijn gejaagd en claimen tijd te kort te komen. Op de vraag hoe het gaat wordt veelal geantwoord “Druk!”. Ze zijn daardoor vaak de 3 P’s (Power, Presence en Productivity) uit het oog verloren, weten niet hoe ze dat handen en voeten moeten geven of betalen daar de hoofdprijs voor. En precies dat laatste, het niet willen betalen van de hoofdprijs – en terecht – bracht Johan uiteindelijk bij wimPe. Kristel Immeker

Samengevat: Binnen 2 weken na de eerste kennismaking is de nieuwe website gerealiseerd, snel en interactief.

Een website gebaseerd op de huiskleuren van Business Effect, geïntegreerd met alle social media kanalen van Business Effect, geoptimaliseerd voor Google (SEO), met volledige inzage in websitestatistieken, voorzien van een dagelijkse back-up routine, spam-filter, securityvoorzieningen, gehost op het professionele platform Microsoft Azure, inclusief e-mail notificatie, firewall, MySQL database, 50GB opslagruimte, mogelijkheid tot abonneren, etc., etc.

Johan kon direct aan de slag met het publiceren van eigen content en dat zonder gebruikerstraining.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.businesseffect.nl.