Bijna 80% van de Nederlanders bezit een smartphone en ruim 60% heeft een tablet. Het mobiel internetgebruik groeit stormachtig en die trend zet nog steeds hard door.

Dat herken je vast en zeker. Kijk maar eens naar alle mobiele apparaten bij jou thuis of op de zaak.

De bezoekerspercentages vanaf tablets en smartphones stijgen daarom nog steeds. Hoe kleiner het schermformaat, hoe moeilijker het echter is om met jouw ‘grote website’ om te gaan. Door de website aan te passen aan het schermformaat van het apparaat, wordt de inhoud beter leesbaar en wordt je website in zijn geheel dus gebruiksvriendelijker. Met responsive webdesign zorg je ervoor dat ook deze bezoekers een optimale gebruikerservaring krijgen. Zeer relevant dus.

Bij Responsive Design staan de onderdelen van je website niet vast, maar in verhouding tot elkaar. De website is schaalbaar en past zich aan op de grootte van je scherm. Op een volledig scherm worden bijvoorbeeld vier blokjes naast elkaar getoond. Op een tablet, 2 x 2 blokjes en op een mobiele telefoon 4 x 1 blokje. Het menu wordt vaak een dropdown in mobiele schermen. Met responsive design krijg je dus een lange website, waar je veel met je duim naar onder moet scrollen om de hele website te zien. Responsive websites zien er vaak mooi uit op mobiele devices

Er is alleen één groot probleem: ruim 80% van alle websites is ongeschikt voor mobiel gebruik!

Sinds april 2015 is overigens ook de leesbaarheid en de bruikbaarheid van je website op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets een zeer belangrijke factor geworden voor de vindbaarheid van je website in Google!

 

De mobiele browsers op smartphones en tablets kunnen de meeste websites wel weergeven, maar als bezoeker kun je er meestal niet veel mee: het is onleesbaar klein, de linkjes zijn zo minuscuul dat het erg lastig is om er op te klikken. Al knijpende en vegende zoek je de weg naar de informatie die je nodig hebt en als je een formulier moet invullen heb je helemaal pech.

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij is het een dagelijks terugkomende frustratie om websites te bezoeken op m’n smartphone die niet responsive zijn. Dan ben ik dus genoodzaakt om de website op de desktop te bezoeken, als ik al de moeite neem. Meestal neem ik deze moeite niet, want ik ga er onbewust vanuit dat het bedrijf zichzelf niet serieus neemt en niet professioneel is. Einde oefening.

De oplossing

wimPe bouwt alle websites responsive. Dit wil zeggen dat de website geschikt is voor alle devices zoals desktop, laptop, smartphone en tablet.

Neem met ons contact op voor de mogelijkheden of bekijk direct hier onze introductiebundel (slechts 350 euro).

Deel dit bericht