Heb je je weleens afgevraagd waar mensen naar kijken als ze naar je website gaan, bijvoorbeeld nadat ze je advertenties hebben gezien? De Facebook-pixel is een analysehulpmiddel dat dit soort vragen kan beantwoorden.

Naast Google Analytics en het door ons gebruikte Hotjar is er dus nog een interessante tool om beter inzage te krijgen in de conversiekracht van je website.
De Facebook-pixel is een analysehulpmiddel waarmee je de effectiviteit van o.a. je advertenties kunt meten en inzicht kunt krijgen in de acties die mensen uitvoeren op je website. Vooral dat laatste in bij iedere website zeer relevant. Wordt er op een bepaalde button geklikt? Is een bepaalde widget op de juiste plek geplaatst? Wat werkt wel en wat niet?

Je kunt Facebook-pixel gebruiken voor het volgende:

  • Ervoor zorgen dat je advertenties aan de juiste mensen worden weergegeven. Vind nieuwe klanten of mensen die een specifieke pagina hebben bezocht of een gewenste actie op je website hebben uitgevoerd.
  • De verkoop stimuleren. Stel automatisch bieden in om mensen te bereiken die het waarschijnlijkst een actie zullen uitvoeren die belangrijk voor je is, zoals een aankoop doen.
  • Je advertentieresultaten meten. Krijg meer inzicht in de effecten van je advertenties door te meten wat er gebeurt als mensen deze zien.

De pixel is een paar regels code van Facebook die je in het headergedeelte van je website kopieert. Door deze code kan de pixel gegevens ontvangen over de acties die op je website worden ondernomen om je Facebook-advertenties nog relevanter te maken voor je doelgroep.

Zodra je de Facebook-pixel hebt ingesteld, wordt deze geactiveerd wanneer iemand actie onderneemt op je website. Voorbeelden van acties zijn onder meer het toevoegen van een artikel aan hun winkelwagentje of het doen van een aankoop. De pixel ontvangt de acties (ook wel ‘gebeurtenissen’ genoemd) die jij vervolgens kunt bekijken op de Facebook-pixelpagina in Gebeurtenisbeheer. Vanaf hier kun je de acties zien die je klanten ondernemen. Je hebt ook opties om deze klanten opnieuw te bereiken via toekomstige Facebook-advertenties.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.